Ювілейний день поля від групи компаній «VITAGRO»

13.06.2017

Аграрний сектор, без перебільшення, є потужним локомотивом української економіки. Тому держава має всебічно допомагати національному фермеру. Адже працьовиті люди, які люблять землю, є таким собі феноменом нашої нації. Але щоб стабільно розвивати цей вид економіки, аграріям потрібно йти в ногу з часом та з новими технологіями. Саме з цих переконань вже десятий рік поспіль Група компаній «VITAGRO» на своїх полях влаштовує семінари-практикуми для численної аудиторії національних агровиробників. Напередодні більше п’яти сотень аграріїв із численних регіонів нашої країни з’їхалися в село Лісоводи Городоцького району, аби отримати відповіді на численні запитання, пов’язані із роботою в полі.

den-hliba-093.jpg

«Сьогодні ми вкотре зібралися для того, щоб поділитися нашим досвідом та почути ваші поради. Сільське господарство - це дійсно локомотив нашої країни та хто б що не говорив, без нього не буде держави України. Валютна виручка саме завдяки аграрному сектору збільшилася в три рази. Сільськогосподарська галузь нашої країни є лідером по створенню робочих місць, сплаті податків та підтримці соціальної сфери у населених пунктах» - сказав під час виступу народний депутат України, почесний президент групи компанії «VITAGRO» Сергій Лабазюк.

den-hliba-113.jpg

Група компаній «VITAGRO» є не тільки одним із найпрогресивніших аграрних господарств України, яка кожного року дивує країну своїми рекордними врожаями - її робота, в першу чергу, пов’язана із науковим підходом та розробкою нових сортів насіння, препаратів для боротьби зі шкідниками, підживлення рослин. Цього року компанія також має, чим дивувати публіку. «Зараз знаходимося на демо-полігоні пшениці, де презентуємо дві новинки, два сорти пшениці – над посухостійких – це буде особливо цікаво для аграріїв, що працюють у південних регіонах нашої країни. Також ми сьогодні презентували частину нашої роботи над біопрепаратами - це інокулянти, які ми звикли використовувати лише на сої, а ми презентували початок роботи над біологічним продуктом - інакулянтом, який буде застосовуватися на всі ярі культури» - сказав під час інтерв’ю директор агрохімічної компанії «VITAGRO» Роман Рибак. Окрім численної аудиторії фермерів, які були присутні в тутешньому будинку творчості, на свято дня поля завітали обласні та районні чиновники. Посадовці певні, саме ця компанія є флагманом українського сільськогосподарського виробництва. Окрім великої суми податків, які надходять від цього господарства, компанія забезпечує чималу кількість робочих місць.

den-hliba-075.jpg

«У Групі компанії «VITAGRO» навчилися вирощувати високі врожаї, створили потужну матеріально-технічну базу і найголовніше, що вони займаються науковою діяльністю, тим самим розвиваючи та примножуючи традиції аграрної сфери країни», - зазначив під час виступу директор департаменту агропромислового розвитку Хмельницької області Олег Омелянюк.

den-hliba-194.jpg

Після кількох годин теоретичної частини учасники завітали на насіннєвий завод Групи компаній «VITAGRO». На цьому підприємстві готують насіння як української, так і закордонної селекцій. А нові технології та обладнання дозволяють відібрати елітний посівний матеріал. Ним засіваються не тільки українські поля, а навіть простори ближнього зарубіжжя.

den-hliba-060.jpg

Ще один напрямок, з яким знайомили присутніх у групі компаній «VITAGRO» - засоби захисту рослин. Торгова марка «Bayton» - новинка агрохімії. ЇЇ розробкою займалися українські фахівці із провідними канадськими науковцями. Дія препарату цікава тим, що весь спектр своєї дії вона спрямовує на шкідливі організми. «Bayton - це препарати канадської компанії і саме вона надала нам технологічні регламенти по виробництву цих продуктів. В продукції використовуються ті компоненти, що рекомендує та компанія і які якраз мають покращену ефективність у складних кліматичних умовах. І саме завдяки цьому наші препарати в деяких випадках краще працюють, ніж у відомих мультинаціональних компаніях» - зазначив керівник компанії «UKRAVIT» Віталій Ільченко.

den-hliba-317.jpg

По завершенні семінару-практикуму, організатори обіцяють - знайомство з продукцією та групою компаній «VITAGRO» проводитимуть і надалі, адже тут новітніх напрацювань вистачає - напрямки постійно оновлюють та розвивають. До такої роботи залучають не лише український, а й світовий досвід.