Працівники групи компаній «VITAGRO» розповіли старшокласникам Волочиська, яких спеціалістів потребує сучасний ринок праці

25.05.2017

Незабаром у школах відлунають останні дзвоники. Для когось літо - це період канікул, а для старшокласників ЗОШ - період вибору майбутньої професії.

З причини незнання правил вибору фаху, ситуації на ринку праці, відсутності практичного досвіду професійної діяльності, близько 40% молодих людей обирають професію, яка не відповідає їх інтересам, нахилам та вподобанням. Особливо значущою є проблема набуття учнями адекватних знань про певний рід професійної діяльності.

На ринку праці склалася парадоксальна ситуація – безробіття і дефіцит кадрів, адже значна частина молоді після закінчення навчального закладу змушена працевлаштовуватися не за спеціальністю, одержувати статус безробітного або взагалі виїжджати в пошуках роботи за межі держави.

«Проблема підготовки учнів до свідомого вибору професії стає особливо актуальною, тому група компаній «VITАGRO» активно допомагає старшокласникам визначитися у своїй професійній спрямованості та зробити правильний вибір», - зазначили у групі компанії «VITAGRO»

Нещодавно, аби допомогти учням старших класів у виборі спеціалізації, працівники групи компаній «VITAGRO» провели пізнавальний захід із школярами ЗОШ № 1, м. Волочиськ, основною метою якого стало: ознайомити вихованців із різноманітним світом професій, звернути увагу підлітків на таке важливе проблемне питання, як вибір професії; допомогти обрати справу до душі, відповідно до своїх можливостей.

Відповідно, лектори підготували ряд презентаційних слайдів. Говорили з учнями про те, на що варто опиратися, обираючи той чи інший фах, яких спеціалістів потребує сучасний ринок праці та спільно з учнями аналізували, який напрям роботи підійде саме їм, аналізуючи особистісні якості кожного.

«Такий захід ми організували вперше, проте вже з наступного навчального року ми сподіваємося, що зможемо відвідати всі школи населених пунктів, на території яких є структурні підрозділи нашої компанії. Це – робота на перспективу, адже сьогоднішні школярі – наш майбутній кадровий потенціал», - додає керівник департаменту управління персоналом групи компаній «VITAGRO» Тетяна Ярмольчук.

У підсумку даної зустрічі діти, що виявили бажання пов’язати життя з сільським господарством, будуть запрошені на підприємства компанії, де їх більш детальніше ознайомлять з тими чи іншими процесами та професіями.